Muzejní publikace roku

…50
Publikace byla vydána Galerií Klatovy / Klenová v roce 2014 u příležitosti výstavy „50“ pořádané k 50. výročí založení galerie. Koncepci publikace vytvořil PhDr. Ivan Neumann a grafickou úpravu prof. Zdeněk Ziegler. Úvodní texty napsali PhDr. Ivan Neumann, Mgr. Michal Lazorčík a Bc. Hana Kristová.
68/2014
Galerie Klatovy / Klenová, p. o.
Klenová 1, 340 21 Janovice nad Úhlavou
+420 376 392 208
info@gkk.cz
http://www.gkk.cz
00 177 270
Plzeňský kraj

Povinné přílohy

Publikace představuje část sbírkových fondů Galerie Klatovy / Klenová a zároveň díla, která byla vystavena na stejnojmenné výstavě v galerii od 7. 6. 2014 do 31. 8. 2014. Kniha obsahuje stručnou historii hradu a zámku Klenová, kde se sídlo galerie nalézá, a popis historie tvorby sbírkového fondu. Podstatnou část knihy tvoří fotografické reprodukce výtvarných děl a výstižné medailony jednotlivých autorů s chronologickým řazením podle jejich data narození. V knize je sbírka průřezově prezentována a kniha byla důležitým doplňkem samotné výstavy. Svým rozsahem je zároveň dobrým přehledem moderní výtvarné tvorby, její stručnou ukázkou. Také je důležitou připomínkou padesátiletého trvání galerie, která byla založena v roce 1964 v areálu hradu a zámku v Klenové u Klatov tehdejším ředitelem malířem Vladimírem Levorou, který sbírkové fondy začal shromažďovat a uchovávat pro budoucí generace. Díky jemu a dalším ředitelům se dnes ve sbírce Galerie Klatovy / Klenová nachází díla předních českých i zahraničních autorů, z nichž jen některá bylo možné v publikaci uvést. Grafického zpracování se ujal prof. Zdeněk Ziegler.
Ivan Neumann, Michal Lazorčík, Hana Kristová
Oto Palán, Martin Polák, Veronika Bromová, Dušan Šimánek
Zdeněk Ziegler
480 Kč
300 ks
Prodej v pokladnách Galerie Klatovy / Klenová, v e-shopu na www.gkk.cz, síti distributora Kosmas a dalších obchodních partnerů galerie.

Nepovinné přílohy

978-80-87013-55-7
Kniha byla uvedena při vernisáži stejnojmenné výstavy.

Fotogalerie

nahoru