Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
16.12.2013

Mediální kampaň Muzea a 20. století pro rok 2014 – téma "Muzea a Velká válka aneb 100 let od vypuknutí I. světové války"

Vážené kolegyně, vážení kolegové,
rádi bychom Vás přizvali k realizaci mediální kampaně s názvem Muzea a 20. století, kterou Asociace muzeí a galerií ČR vyhlašuje od roku 2005, třebaže s určitými přestávkami.

Rok 2014 se celosvětově ponese ve znamení stého výročí vzniku I. světové války, jedné z nejvýznamnějších a zároveň nejtragičtějších událostí novodobých světových dějin. Muzea by neměla při vzpomínce na neblahé válečné události stát stranou, vždyť ve svých sbírkách mají mnoho autentických obrazových i písemných dokumentů, ale také trojrozměrných předmětů, jež pocházejí z období I. světové války nebo s ní nějakým způsobem souvisejí. Z tohoto důvodu vyhlašuje Asociace muzeí a galerií ČR pro rok 2014 v rámci cyklu Muzea a 20. století kampaň na téma „Muzea a Velká válka aneb 100 let od vypuknutí I. světové války“.

Podstatou projektu je vzájemné provázání jednotlivých akcí, které k této příležitosti muzea pořádají, a případné „motivování“ muzeí k uspořádání akcí dalších. Akce, které budou do projektu zahrnuty, by měli mít návštěvníci možnost navštívit v průběhu roku 2014. Od muzeí, která se do kampaně přihlásí, budeme předpokládat vyplnění přihlášky a ochotu připojit grafický symbol kampaně „Muzea a 20. století“ k vlastním propagačním materiálům.

Přihlášeným projektům se dostane náležité publicity a propagace na webových stránkách AMG, ve Věstníku AMG, v Informačním bulletinu AMG i v dalších materiálech včetně tiskové zprávy, která bude poskytnuta všem médiím.


Uzávěrka přihlášek pro kampaň „Muzea a 20. století“ na rok 2014 je 31. prosince 2013.


Více informací naleznete na webových stránkách kampaně, kde je možné vyplnit online přihlášku a je zde ke stažení logo kampaně v různých grafických formátech.

Těšíme se na spolupráci s Vámi při realizaci mediální kampaně Muzea a 20. století v roce 2014!


Přihláška do kampaně  Dokument Word (47 kB)

Loga ke stažení 

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás