Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
18.12.2013

Jubilejní X. ročník Festivalu muzejních nocí 2014 – výzva k účasti

Uzávěrka přihlášek: 31. ledna 2014

Vážené kolegyně, vážení kolegové,
pro rok 2014 vyhlašuje Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR
a Národním muzeem jubilejní desátý ročník Festivalu muzejních nocí 2014, který proběhne ve dnech
16. května – 14. června 2014.

Muzejní noci patří k atraktivním prezentacím kulturního dědictví. Muzea a galerie nabízejí nočním návštěvníkům kromě prohlídek stálých expozic a výstav také řadu doprovodných i kulturních programů. Mimořádně úspěšný Festival muzejních nocí se stal ojedinělou kulturní a společenskou událostí, do které se každý rok zapojují stovky institucí, a která nemá svým rozsahem v Evropě obdoby.

Novinkou od čtvrtého ročníku je Národní zahájení festivalu, pořádané ve spolupráci s Asociací krajů ČR jako oficiální začátek téměř měsíc trvajícího svátku muzejních nocí. V roce 2014 se Národní zahájení uskuteční ve Zlíně dne 16. května 2014. Praha bude jako již tradičně festival v sobotu 14. června 2014 uzavírat.

Ostatní místa v České republice se mohou k Festivalu muzejních nocí 2014 v jeho průběhu připojit, a to tím, že se zaregistrují se „svou“ muzejní nocí na společný informační server a zašlou na adresu Sekretariátu AMG ve stanoveném termínu vyplněnou přihlášku.
Zároveň od nás obdržíte společný grafický prvek – logo festivalu – pro Vaše propagační materiály.

Uzávěrka přihlášek do X. ročníku Festivalu muzejních nocí je 31. ledna 2014!
 

Možnosti přihlášení:


Přihlášku spolu s dalšími informacemi naleznete také na webových stránkách Festivalu muzejních nocí: http://www.muzejninoc.cz.
 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás