Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
18.2.2014

Seminář k projektu Benchmarking muzeí

Uzávěrka přihlášek je 28. února 2014

Asociace muzeí a galerií České republiky a NIPOS – Národní informační a poradenské středisko pro kulturu ve spolupráci s Národním muzeem pořádají seminář k projektu Benchmarking muzeí, který společně připravili a realizují již od roku 2009.
V současné době je projekt zpracován pro muzea zřizovaná územními samosprávnými celky. Seminář je tedy primárně určen pro muzea zřizovaná ÚSC.

Seminář se uskuteční 4. března 2014 od 14.00 hodin v Přednáškovém sále H Národního muzea – Nová budova, Vinohradská 1, Praha 1.

Program semináře:
1)  Co je to benchmarking? Benchmarking v rezortu kultury v ČR a v jiných zemích. Vznik projektu benchmarkingu muzeí a jeho zabezpečení.
2) Současná podoba benchmarkingu, jeho účel a využití v praxi managementu muzeí (pro koho je benchmarking připraven, popis indikátorů, sběr dat a způsob výpočtu, zpřístupnění a využití vypočtených hodnot, jak se do benchmarkingu přihlásit). Praktická ukázka fungování projektu. Diskuse.
3) Benchmarking muzeí jako jeden z nástrojů zjišťování efektivnosti činnosti muzeí. Slabé a silné stránky benchmarkingu. Další metody a nástroje evaluace činnosti muzeí. Diskuse.    

S přihláškou můžete uvést dvě konkrétní otázky, které jsou vzhledem k tématu semináře pro Vás aktuální, o nichž byste chtěli diskutovat, nebo cítíte potřebu o nich načerpat chybějící informace. Vaše dotazy předáme lektorům semináře a stanou se také podkladem pro následnou diskusi.


Kapacita semináře je omezená na 120 míst! Účastnické poplatky se nevybírají!

Přihlášky zasílejte Sekretariátu AMG na adresu: Asociace muzeí a galerií České republiky, Jindřišská 901/5, 110 00  Praha 1 – Nové Město
Přihlášky je možné zaslat v elektronické podobě na e-mail: amg@cz-museums.cz


Informace a přihláška
  (47 kB)

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás