Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
15.9.2014

VIII. celorepublikové kolokvium Muzeum a proměny společnosti – prodloužení I. cirkuláře

4.–5. listopadu 2014, Brno

Asociace muzeí a galerií České republiky ve spolupráci s Českým výborem ICOM, Mendelovým muzeem MU a oddělením muzeologie Ústavu archeologie a muzeologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, s finanční podporou Ministerstva kultury České republiky, pořádá VIII. celorepublikové kolokvium na aktuální téma českého muzejnictví, které se uskuteční 4.–5. listopadu 2014 v Brně, v Univerzitním kině Scala, Moravské náměstí 3/127.

 

 

 

 
Vážené kolegyně, vážení kolegové,
stalo se již tradicí, že Asociace muzeí a galerií České republiky připravuje v Brně na podzimní dny tematicky ucelenou konferenci – kolokvium na aktuální téma českého muzejnictví. V duchu této naší tradice jsme se letos rozhodli uspořádat ve dnech 4.–5. listopadu 2014 VIII. celorepublikové kolokvium, tentokráte s názvem Muzeum a proměny společnosti.

Součástí kolokvia bude praktický workshop na téma „Muzea tvoří sbírky a lidé s podtitulem Společnosti přátel muzeí a galerií“ připravený ve spolupráci s Českým výborem ICOM k tématu letošního Mezinárodního dne muzeí. Pozornost bude věnována návštěvníkům muzeí, kteří patří mezi nejaktivnější a svou náklonnost ke svému muzeu projevují sdružováním se do společností, kruhů či sdružení přátel muzeí. Zajímá nás, jak tyto organizace fungovaly v minulosti a jak fungují dnes, jaké jsou jejich možnosti spolupráce s muzei či vlastní kulturní aktivity, jak mohou napomáhat muzeím při jejich činnosti.

Vycházíme z osvědčené praxe z minulých let, a proto Vás oslovujeme nyní – ve fázi programové přípravy kolokvia – abyste Vy sami určili obsahovou náplň našeho setkání, aby přímo reagovala na Vaše otázky a potřeby. Uveďte v přihlášce alespoň dvě konkrétní otázky nebo tematické okruhy, které jsou pro Vás v této problematice aktuální, o nichž byste chtěli diskutovat, nebo cítíte potřebu o nich načerpat chybějící informace.

Přihlášky zasílejte Sekretariátu AMG na adresu: Asociace muzeí a galerií České republiky, Jindřišská 901/5, II. schodiště, 110 00  Praha 1 – Nové Město, nebo na e-mail: amg@cz-museums.cz

Uzávěrka přihlášek I. cirkuláře byla prodloužena do 30. září 2014!

Informace (166 kB)

Přihláška I. cirkulář (41 kB)

Těšíme se na setkání s Vámi!
 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

14. května 2024 od 14.00 hodin ve Smetanově síni Obecního domu

Muzea pro vzdělávání a výzkum

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

Přehled přihlášených projektů

Uzávěrka přihlášek byla prodloužena do max. 31. března 2024

15.–16. října 2024 / Ostrava / Národní zemědělské muzeum Ostrava – Muzeum potravin a zemědělských strojů

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás