Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
8.1.2015

Škola muzejní propedeutiky 2015–2016

Ve školním roce 2015–2016 otevíráme další ročník Školy muzejní propedeutiky, kterou pořádá AMG s podporou Ministerstva kultury ČR. Nabízíme dva vzdělávací kursy, které kladou důraz na využití nabytých poznatků v praxi.

Základní kurs
Již XIV. běh kursu je určen pracovníkům muzeí, kteří se podílejí na odborné správě a využívání sbírek a nejsou absolventy školy poskytující odborné muzeologické vzdělání. Mohou ho využít i pracovníci úřadů samosprávy, které vykonávají funkci zřizovatele muzea. V základním kursu získá student vědomosti o muzejní praxi, související legislativě a o práci se sbírkami.

Nástavbový kurs – Muzejní výstavnictví
VI. běh nástavbového kursu je určen pracovníkům muzeí, kteří se podílejí na prezentaci muzejních sbírek, nebo prezentaci muzejních sbírek posuzují z pozice manažerských rolí. Od minulého ročníku není podmínkou pro přijetí do nástavbového kursu absolvování kursu základního. Letos podruhé je otevřen i ostatním zájemcům, kteří splstanovené podmínky.

Přihlášky do Školy muzejní propedeutiky přijímá sekretariát AMG do 31. srpna 2015. O přijetí do kursů rozhoduje pořadí přijatých přihlášek.
Kontaktní osobou je Mgr. Jana Bukačová, e-mail: bukacova@cz-museums.cz, tel.: +420 224 210 039.

 

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás