Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
9.9.2015

23. mezinárodní výroční konference NEMO v Plzni

5.–7. listopadu 2015



Asociace muzeí a galerií ČR a NEMO ve spolupráci se Západočeským muzeem v Plzni, o. p., Plzeň 2015, o. p. s., Plzeňským krajem a městem Plzeň pořádají 23. mezinárodní výroční konferenci NEMO (The Network of European Museum Organisations), která se uskuteční ve dnech 5.–7. listopadu 2015 v Plzni.


Proměny vzdělávací funkce muzeí v současné společnosti

Konference se zaměří na témata vzdělávání a edukačních aktivit muzeí a galerií. Vedle evropských projektů budou prezentovány také příspěvky ze zámoří. Konference nabízí bohatý program a její účastníci se budou moci zúčastnit také 3 speciálních workshopů. Mezinárodní výroční konference reflektuje aktuální otázky kulturní politiky v Evropě, představuje nejnovější projekty v oblasti muzeí a galerií a řeší otázky, společné evropskému kulturnímu dění.
NEMO je mezinárodní organizace sdružující evropské národní profesní organizace muzeí a galerií, mezi něž patří také Asociace muzeí a galerií ČR.
V souvislosti s titulem Evropské hlavní město kultury se v roce 2015 stane hostitelem této významné akce Plzeň.

Informace o konferenci a program naleznete na stránkách NEMO.

Účastníci konference z České republiky hradí zvýhodněný účastnický poplatek ve výši 50 Eur, který bude vybírán u prezence.

Jednacím jazykem konference je angličtina.

Konference se koná pod záštitou předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky, ministra kultury ČR Daniela Hermana, hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého.

Tisková zpráva (357 kB)

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás