Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
28.4.2016

Věstník v roce 2016 – pouze elektronicky!!

Od 2/2016 jen na webu AMG

Vážení členové, kolegové a příznivci AMG v roce 2016 dochází ke změnám v ediční činnosti AMG.

Od druhého čísla vychází Věstník 2016 pouze elektronicky. Změna se týká jen způsobu distribuce, podoba Věstníku a obsah si zachovají úroveň započatou již v loňském roce.

Důvodem pro distribuci Věstníku pouze v elektronické podobě je krácení dotace v roce 2016, kdy jsme z dotačního titulu Kulturní aktivity – Podprogram Podpora spolků a pobočných spolků získali méně prostředků oproti předchozím obdobím.
Navíc finanční prostředky ze získané dotace nemůžeme využít na ediční činnost, a tedy i na vydávání Věstníku AMG.
Vlastní prostředky AMG ve stávající výši umožňují z hlediska Věstníku AMG jeho přípravu, včetně grafické úpravy. Nikoli však již jeho tisk a distribuci.
Považujeme to za velmi nešťastné, neboť toto periodikum, jež vychází od roku 1991 také s finanční podporou MK ČR, je informační a komunikační platformou uvnitř celého oboru muzejnictví v České republice.

Vzhledem k tomu, že ve Věstníku AMG vycházejí příspěvky představující výsledky činnosti jednotlivých muzeí a galerií, které nejsou jen propagací konkrétní instituce, ale především inspirací pro ostatní, a dále proto, že časopis přináší i zahraniční zkušenosti a řadu metodických materiálů, chceme i za stávajících podmínek vydávání tohoto dle nás potřebného média zachovat.

Jsme rozhodnuti udržet jeho obsahovou i grafickou podobu a doufáme, že nám v tom budete coby přispěvatelé nápomocni.

Počínaje číslem 2/2016 nejen že najdete jeho elektronickou podobu jako doposud na webových stránkách AMG, ale časopis bude do všech členských muzeí AMG i na řadu dalších kontaktů rozesílán ve formátu pdf v rámci elektronického Bulletinu AMG. Za jeho další šíření mezi Vaše kontakty budeme samozřejmě velmi rádi!

Zároveň v tuto chvíli aktivně hledáme možnosti, jak se vrátit k tištěné podobě Věstníku AMG.


Druhé číslo Věstníku naleznete zde.
Archiv Věstníku AMG naleznete.

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

Přehled přihlášených projektů

Uzávěrka přihlášek byla prodloužena do max. 31. března 2024

15.–16. října 2024 / Ostrava / Národní zemědělské muzeum Ostrava – Muzeum potravin a zemědělských strojů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás