9.10.2014

Nabídka putovní výstavy Josef Opitz (1890–1963)

Oblastní muzeum v Chomutově připravilo u příležitosti výročí úmrtí významného předválečného historika umění dr. Josefa Opitze výstavu, která je ve svém základním konceptu vytvořena jako putovní a nyní ji nabízí k zapůjčení.
 
Josef Opitz (1890–1963)
Výstava zachycuje životní osudy dr. Josefa Opitze, jeho studia a následně působení jako zaměstnance významných pražských institucí. Věnuje se jeho významné výstavní i publikační činnosti, podílu na reorganizaci muzeí severozápadních Čech, aktualizuje jeho bibliografii. Nevyhýbá se ani osobní rovině života Josefa Opitze, právě naopak. Detailněji přibližuje období těsně před koncem druhé světové války, kde díky zápisům ze soukromého deníku přináší velmi niterné prožitky tohoto historika umění a umožňuje nám tím pohled na dr. Opitze nejen z odborného hlediska skrze jeho vědeckou práci. Část věnovaná pobytu v Německu přináší další dosud nepublikované informace o jeho poválečném působení, představuje hluboký životní předěl, další působení dr. Opitze a zejména jeho uměleckou seberealizaci a sebereflexi.

Výstavu si můžete pro lepší představu prohlédnout v druhé části krátkého shotu na: http://www.youtube.com/watch?v=oPfObt4vlhs.


Kontaktní osoba:
Mgr. Markéta Prontekerová (Kurátor výstavy)
Oblastní muzeum v Chomutově
tel.: +420 474 651 252, +420 774 571 511
e-mail: marketa.prontekerova@email.cz
www.muzeum-cv.net


Ukázkové panely (2 620 kB)

Technické parametry  (29 kB)
 

Zpět

nahoru