14.3.2018

Výstava „Živá Amazonie“ – přírodní a kulturní rozmanitosti peruánské Amazonie


Výstava vznikla ve spolupráci obecně prospěšné společnosti Students for the Living Amazon, o. p. s., s Muzeem Vysočiny Havlíčkův Brod. Prostřednictvím výstavy se návštěvníkům přiblíží přírodní bohatství, flora, fauna, i kultura původních obyvatel amazonského tropického deštného lesa. Autentické fotografie a informace budou doplněny více než 200 exponáty – předměty denní potřeby domorodých etnik především z různých oblastí regionu Ucayali v Peruánské republice.

Návštěvníci uvidí oděvy místních obyvatel, textilní výrobky, náhrdelníky, čelenky, sošky, zbraně, obrazy českého malíře Otto Plachta, vytvořené v peruánské Amazonii aj. Výstava bude může být doplněna i rukodělnými dílnami, v nichž si návštěvníci budou moci vytvořit náhrdelník, lapač snů nebo namalovat tašku tradičními vzory. Kromě podkladů pro výtvarné dílny pro rodiče s dětmi obsahuje výstava kontakty na dodavatele tradičních peruánských výrobků a jídel a nápojů nebo zprostředkování cestovatelské přednášky "Dobrodružství na řece Pacaya".

Záštitu nad výstavou převzali: velvyslankyně republiky Peru v České republice J. E. Liliana de Olarte de Torres Muga, PhD., děkan Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze doc. Ing. Jan Banout, Ph.D., a poslankyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ing. Jana Fischerová, CSc.

(Více informací naleznete na fotografiích a v přiložené prezentaci. Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod – MgA. Jiří Jedlička – muzeum@muzeumhb.cz, tel. +420 731 489 022; a na webu, kontaktní osoba: Ing. Jiří Lipenský, e-mail: living.amazon.ngo@gmail.com.


 

 

 

Zpět

nahoru