Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
3.5.2016

Soutěž Stavba roku 2016

Uzávěrka soutěže: 31. května 2016


Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství
vyhlásila již 24. ročník soutěže Stavba roku. I letos bude v soutěži vyhlášeno 15 nominací a 5 titulů Stavba roku 2016. Připraveny jsou tradiční ceny vypisovatelů a partnerů a jako každý rok bude udělen titul Zahraniční stavba roku 2016 a Urbanistický projekt roku 2016.

Hodnotit bude moci také veřejnost, která má možnost si vybrat svou stavbu na webových stránkách.

Pro koho je soutěž určená:

Soutěž je otevřena pro všechny stavby dokončené a uvedené do provozu nebo zkolaudované na území ČR do konce května každého ročníku. Zároveň se Stavby roku účastní i zahraniční stavby, na nichž se podílely české firmy. Přihlásit se mohou stavby nové i rekonstruované, urbanistická řešení veřejného prostoru, úpravy krajiny, bytové i nebytové budovy, inženýrské a dopravní stavby i specifická stavební díla.

Stavby posuzuje odborná porota. U staveb záleží samozřejmě na konstrukčním řešení i na architektuře stavby. Porota hodnotí, zda byla stavba dobře připravená a má smysl, jestli je vhodně začleněna do svého okolí, jestli byla adekvátně financována nebo jestli přináší významné inovace. Zohledňuje i hledisko energetické náročnosti a spokojenosti uživatele.
 

 

Informace o přihlášce

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás