Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
26.7.2016

Interdisciplinární kolokvium na téma Dětství, dětinskost a kýč

15. srpna 2016, Muzeum Vysočiny Pelhřimov

Muzeum Vysočiny Pelhřimov, p. o., pořádá dne 15. srpna 2016 od 9:00 hodin interdisciplinární kolokvium na téma Dětství, dětinskost a kýč, které tematicky navazuje na probíhající výstavu Umění KÝČE.

Kolokvium bude mít mezioborový charakter a poslouží jako setkání odborné i laické veřejnosti k otevření aktuální diskuse vztažené k prvopočátkům obliby kýče. Ta má své kořeny v dětství a zasahuje ve formě infantilní dětinskosti do života dospělých, kteří se kýčem obklopují.

Problematika kýče je v současné době aktuálním vědeckým i veřejným tématem. Je to fenomén, který mění svou formu, přestože jeho podstata zůstává stále stejná. K jejímu pochopení přispějí odborníci z mnoha vědních oborů (filosofie, estetika, historie, pedagogika, etnografie, sémiotika) a z řad výtvarníků.

Plakát (322 kB)
Program (111 kB)

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás