Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
2.11.2016

Jak uvést film – vzdělávání profesionálů v oblasti práce s publikem

cyklus přednášek a seminářů

Free Cinema pro zájemce připravil vzdělávací kurzy.

Ve dnech 26.–27. listopadu 2016 a 3.–4.prosince 2016 proběhne kurz Jak uvést film?, vždy v kině Ponrepo.

Cílem kurzů je vzdělávat a inspirovat profesionály z oborů zaměřených na práci s publikem. Cyklus Jak uvést film? nabídne filmovým lektorům a dramaturgům intenzivní
exkurz do fenoménu lektorských úvodů.
 

O projektu (225 kB)
Tisková zpráva (105 kB)
 

Jak uvést film v muzeu a galerii?

Audiovizuální díla jsou poměrně častou součástí výstavních expozic. Některé instituce volí i samostatné projekce celovečerních filmů, které mohou nabídnout cestu k rozšíření divácké komunity. Příkladem může být úspěšný projekt letního kina na střeše Veletržního paláce v Národní galerii v Praze.

Víme však, jak film svým divákům kvalitně zprostředkovat? Odpověď na tuto otázku může nabídnout sérii vzdělávacích seminářů, která proběhne v průběhu několika podzimních víkendů v kině Národního filmového archivu Ponrepo. Semináře se zaměřují na invenční způsoby uvádění a prezentace audiovizuálních děl dětským i dospělým divákům. Kurz se cíleně neomezuje na dramaturgy a lektory z prostředí běžných kin, ale otevírá se právě programovým pracovníkům galerií, muzeí, knihoven a kulturních středisek. 

Lektory kurzů jsou odborníci na oblast filmové výchovy, vysokoškolští pedagogové, festivaloví dramaturgové ad.

…….

Projekt byl podpořen Odborem médií a audiovize MK ČR. Semináře organizuje obecně prospěšná společnost Free Cinema ve spolupráci s Národním filmovým archivem. Více informací naleznete na vzdelavani.nfa.cz, nebo na jiri.forejt@nfa.cz.

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás