Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
29.10.2018

Seminář na téma "Osvětlení v muzejních a galerijních expozicích a představení Metodiky pro výběr a aplikaci osvětlovací techniky v rámci muzeí a galerií"

15. listopadu 2018, Humpolec

 

Nová zóna pro umění 8smička ve spolupráci s Masarykovým ústavem vyšších studií ČVUT v Praze, Slezským zemským muzeem a Ministerstvem kultury pořádají seminář na téma "Osvětlení v muzejních a galerijních expozicích a představení Metodiky pro výběr a aplikaci osvětlovací techniky v rámci muzeí a galerií", který se uskuteční dne 15. listopadu 2018 v Humpolci.

Účastníci budou v rámci semináře seznámeni s vydáním metodiky pro výběr a aplikaci osvětlovací techniky v rámci muzeí a galerií. Chceme se přednostně věnovat vlivu světelného záření na sbírkové předměty tvořící součást přírodního a kulturního dědictví a typologii osvětlení muzejních a galerijních expozic. Cílem metodiky je nalézt optimální kompromis mezi požadavky na nejlepší dosažitelnou ochranu muzejních exponátů a respektováním pochopitelných a oprávněných požadavků návštěvníků muzeí a galerií.

On-line přihláška zde. Kapacita je omezená a termín pro odevzdání přihlášek je 9. 11. 2018.

Program (114 kB)

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás