17.12.2010

Muzejní noc v Regionálním muzeu Mělník

21. května 2010

Regionální muzeum Mělník se také letos tradičně připojilo k Festivalu muzejních nocí VI. Akce proběhla v pátek  21. května 2010, kdy byl od 14–23 hod vstup do muzejních expozic zdarma. Návštěvníci se bavili skutečně bohatým programem. Velká hra  „Popletená expozice“ čekala na malé návštěvníky v expozici historických kočárků a pro velké hosty byla připravena v hlavní budově. Přijelo i věhlasné loutkové divadlo „Divadlo z půdy“ se dvěma pohádkami, pro nejmenší „Pohádka z medvědí chaloupky“ a pro větší děti „Když se čerti ženili“.
Ve velkém sále jste si mohli vyzkoušet různé hry a soutěže, které byly součástí výstavy „Brouci – svět pod našima nohama“. Tam jste se také setkali s  přírodovědci, kteří vyprávěli
 o skupině živočichů unikajících naší pozornosti, protože žijí mimo naše zorné pole právě pod našima nohama.
Pro milovníky historie proběhly dvě zajímavé komentované prohlídky a to bašty v Ostruhové ulici – původního opevnění Mělníka v 15,00 hod. a kostela Čtrnácti sv. pomocníků v 18,15 hod.
V muzejní kavárně se dalo nejen posedět při dobrém víně, ale také  zde mezi 19,00 – 21,00 hod hrála Mělnická cimbálovka.

Komentovaná prohlídka bašty

Malování s tesařicí Fidlou

Mělnická cimbálovka

Popletená expozice v kočárkách

Z Medvědí chaloupky

Zpět

nahoru