25.5.2017

Muzejní noc v Šumperku

9. června 2017


Plakát (873 kB)

9. června 2017 od 19 hodin do 23 hodin

Šumperská Muzejní noc 2017 se ponese v duchu elegance 20. století a bude se již tradičně konat v areálu Pavlínina dvora. Muzejní brány se otevřou v 19 hodin. Návštěvníky čeká atmosféra malého muzejního bálu pod širým letním nebem, přičemž společenský oděv je vítán (není však podmínkou). Inspirací při výběru vhodného oděvu může být i výstava společenských šatů Dámy a pánové, do gala!, která vznikla díky spolupráci muzea se šumperskou veřejností a která je již teď zpřístupněná v šumperském muzeu. Mnohé z těchto krásných rób budou prezentovány také na módní přehlídce v rámci programu Muzejní noci. Vlasový styling modelkám zajistí studentky oboru kadeřnice ze Střední školy železniční, technické a služeb, Šumperk. Nebudou chybět ani ukázky společenských tanců Klubu tanečního sportu Šumperk a ukázka moderního tance twerk. Milovníci tance pak mohou předvést své umění na připraveném tanečním parketě při hudebním doprovodu Tomáše Wursta. Občerstvení bude zajištěno v muzejním bufetu.

Během večera budou zpřístupněny i všechny aktuální výstavy. Kromě výstavy Dámy a pánové do gala! se návštěvníci mohou těšit také na spoustu modelů vláčků na výstavě Království mašinek, kde se mimo jiné dozvědí o historii rodiny Kleinů a zjistí řadu zajímavosti ze světa železnice. Ti nejmenší si také mohou vyzkoušet jízdu vláčkem na vlastní pohon a mnoho dalších aktivit, určených právě pro děti. Milovníci umění se mohou těšit na výstavu upomínající na 25. výročí úmrtí významného fotografa Jana Byrtuse.

Na archeologické výstavě Cesty k domům si pak návštěvníci mohou projít vývoj lidského obydlí od úplných počátků do přelomu letopočtu u nás i ve střední Evropě a poznat tak život lidí v dobách dávno před příchodem moderních technologií.

Vstupné je 50 Kč jednotné, děti do 3 let zdarma.

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

16. června 2017

9. června 2017

nahoru