Asociace muzeí a galerií ČR - Gloria Musaealis
6.6.2017

15 let Národní soutěže muzeí Gloria musaealis

OD ROKU 2002

Jak šel čas se soutěží?


15 let udílení Cen Gloria musaealis (videospot):


Národní soutěž muzeí Gloria musaealis vstoupila v roce 2016 do jubilejního XV. ročníku, do kterého se přihlásilo celkem 51 muzeí a galerií z celé České republiky s 81 soutěžními projekty.

Soutěž je vyhlašována ve třech hlavních kategoriích – Muzejní výstava roku, Muzejní publikace roku a Muzejní počin roku. V rámci soutěže může jeden z projektů získat také Cenu Českého výboru ICOM – ta je udělovaná projektům, které významně přispěly k mezinárodní spolupráci, rozvoji edukační činnosti muzeí či zpřístupnění kulturního dědictví handicapovaným občanům.

Soutěži propůjčuje své jméno řada významných osobností českého veřejného života a kultury. Ti tvoří čestný výbor soutěže, který může vyhlašovatelům také navrhnout udělení zvláštní ceny jednomu z projektů.

Od roku 2015 mají navíc muzejní instituce možnost získat ocenění od svých návštěvníků, kteří se do hodnocení muzeí a galerií mohou zapojit prostřednictvím soutěže Muzeum roku na portálu do-muzea.cz.
 

Přehled oceněných institucí v soutěži v letech 2002–2016, řazeno abecedně dle sídla muzea (181 kB)

Výsledky za 15 let trvání Národní soutěže muzeí Gloria musaealis (205 kB)


Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Přehled přihlášených projektů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

Uzávěrka přihlášek je 28. února 2024

nahoru

Jak se přihlásit do soutěže?

Chcete přihlásit zajímavý projekt do Národní soutěže muzeí Gloria musaealis a nevíte si rady s vyplněním příslušných formulářů? Nabízíme pomoc při jejich zpracování i vytipování vhodných počinů. Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás