Asociace muzeí a galerií ČR - Gloria Musaealis
16.5.2018

Národní soutěž muzeí Gloria musaealis 2017

UŽ ZÍTRA!

Vyhlášení vítězů proběhne JIŽ ZÍTRA od 14,00 hodin ve Smetanově síni Obecního domu v Praze!

Tisková zpráva

  

 

Do XVI. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis se přihlásilo 62 muzeí a galerií s rekordním počtem 99 soutěžních projektů.

 Pozvánka na slavnostní ceremoniál (107 kB)

 

Partnery slavnostního vyhlášení výsledků XVI. ročníku jsou: Obecní dům, a. s., Senát Parlamentu ČR, Hlavní město Praha, Český rozhlas, agentura CzechTourism, Městská část Praha 1, AV Media, a. s., a Three Brothers Production. Mediálními partnery akce jsou: Český rozhlas Dvojka a internetový portál a časopis PROPAMÁTKY. Akce se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha a primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové.

 

Na scéně slavnostního ceremoniálu budou prezentována významná jubilea roku 2018. Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s., pro rok 2018 zároveň vyhlásila na http://www.muzea20stoleti.cz v rámci cyklu Muzea a 20. století kampaň na téma „Muzea a vznik ČSR aneb 100 let od ukončení I. světové války“. Během roku 2018 probíhá také kampaň „Společné století“, kterou připravila agentura CzechTourism na http://www.spolecnestoleti.cz. U příležitosti vzpomínaného 100. výročí vzniku samostatného československého státu přichystala Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s., i další kampaň na téma „100 osobností českého muzejnictví“, jejímž cílem je upozornit na významné zástupce oboru. Portréty osobností se staly podkladem pro zpracování grafického layoutu XVI. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis.

 

Přátelské setkání (ČÍŠE VÍNA) při příležitosti slavnostního vyhlášení výsledků XVI. ročníku soutěže se POUZE pro zvané hosty uskuteční od 16,00 hodin v Grégrově sále Obecního domu (VSTUP JEN SE SPECIÁLNÍ POZVÁNKOU – JINÁ NEŽ NA CEREMONIÁL).

 

Nominace XVI. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis 2017 a další informace naleznete v příloze!

 

Více informací na http://www.gloriamusaealis.cz; http://www.muzeumroku.cz

 

Kontakt pro tiskové zpravodajství:

Sekretariát Národní soutěže muzeí Gloria musaealis

Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s., Jindřišská 901/5, 110 00  Praha 1

Anna Komárková, BBus (Hons), výkonná ředitelka AMG

Mgr. Monika Benčová, tajemnice Národní soutěže muzeí Gloria musaealis

tel.: +420 224 210 037–9, +420 736 438 611

e-mail: amg@cz-museums.cz; gloria@cz-museums.cz

http://www.cz-museums.cz; http://www.gloriamusaealis.cz; http://www.muzeumroku.cz

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

14. května 2024 od 14.00 hodin ve Smetanově síni Obecního domu

Přehled přihlášených projektů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

Uzávěrka přihlášek je 28. února 2024

nahoru

Jak se přihlásit do soutěže?

Chcete přihlásit zajímavý projekt do Národní soutěže muzeí Gloria musaealis a nevíte si rady s vyplněním příslušných formulářů? Nabízíme pomoc při jejich zpracování i vytipování vhodných počinů. Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás