Muzejní publikace roku

Rybářství: Obrázková statistika ze života ryb a rybářů
Publikace je obrázkovou příručkou plnou zajímavostí ze světa ryb a rybářů určenou malým i velkým čtenářům. Hravou formou informuje o faktech z historie a současnosti českého rybářství a rybníkářství a základních informacích o životě sladkovodních ryb. Díky názornému a přehlednému grafickému zpracování ji mohou využívat jak samy děti, tak rodiče zvídavých potomků, pedagogové základních škol i lektoři vzdělávacích programů. Brožovaná příručka je první z připravované série informačních publikací, které budou postupně vznikat jako doplňkový vzdělávací materiál k existujícím expozicím Národního zemědělského muzea. Jejich společným cílem je přibližovat téma zemědělství široké veřejnosti. Publikaci vydalo Národní zemědělské muzeum ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, Rybářským sdružením ČR, Českým rybářským svazem, Státním oblastním archivem v Třeboni a dalšími. Brožovaná vazba, 52 stran.
68/2016
Národní zemědělské muzeum, s. p. o.
Kostelní 44, 170 00 Praha
+420 220 308 322, +420 601 356 792
nzm.praha@nzm.cz
www.nzm.cz
7507541
Ministerstvo zemědělství ČR

Povinné přílohy

Publikace je obrázkovou příručkou plnou zajímavostí ze světa ryb a rybářů pro malé i velké čtenáře. Hravou formou se zde můžete dozvědět fakta z historie a současnosti českého rybářství a rybníkářství, základní informace o životě sladkovodních ryb i některá tajemství těchto mlčenlivých společníků. Publikaci vydalo Národní zemědělské muzeum ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, Rybářským sdružením ČR, Českým rybářským svazem, Státním oblastním archivem v Třeboni a dalšími. Brožovaná vazba, 52 stran. Zdůvodnění přihlášení do soutěže: 1. Příručka je doplňkovým studijním materiálem expozice Rybářství v Národním zemědělském muzeu a zároveň samostatnou publikací sloužící jako zábavný zdroj informací pro všechny, kteří propadli nebo mohou propadnout rybářské vášni. 2. Součástí knihy jsou odkazy na informace v expozicích v NZM Praha a NZM Ohrada, kniha je však sama o sobě ucelenou publikací i bez nutnosti návštěvy muzea. 3. Kombinací dětské ilustrace a seriózních statistických informací oslovuje kniha různé cílové skupiny – děti, rodiče, pedagogy, sportovní rybáře i odborníky na danou problematiku. 4. Statistické a odborné informace jsou zde znázorněny zábavnou formou, tak, aby děti snáze pochopily jejich význam – například porovnání týdenní mzdy a ceny peněz formou většího a menšího počtu ryb atd., prostorové vidění ryb atd. 5. Celá publikace je volně ke stažení na webových stránkách muzea. 6. Příručka je první z připravované série informačních publikací, které budou postupně vznikat jako doplňkový vzdělávací materiál k existujícím expozicím Národního zemědělského muzea. Jejich společným cílem je přibližovat téma zemědělství široké veřejnosti.
Mgr. Zuzana Saman, Ing. Radmila Lorencová Ph.D., Mgr. Martin Poch
Ondřej Dolejší, Hana Vavřinová
signatura.cz, s.r.o.
Národní zemědělské muzeum, s.p.o.
40 Kč
1000 ks
Prodej v Národním zemědělském muzeu (NZM), možnost el. objednávky na dobírku. Distribuce v rámci lektorských programů v NZM.

Nepovinné přílohy

978-80-86874-71-5

Fotogalerie

nahoru