Muzejní publikace roku

Šetlík pro MUD*: Katalog sbírky Jiřího Šetlíka v MUD*
Jedná se o publikaci / katalog, která mapuje část sbírky, kterou Muzeu umění a designu Benešov daroval v roce 2010 Doc. Jiří Šetlík. Tato část sbírky je zpracována jako ucelená kolekce děl, zahrnující malby, grafiky, kresby, plastiky i užité umění. Publikace byla vydána k výstavě, která byla součástí znovuotevření Muzea umění a designu Benešov v září 2018. Publikace je rozdělena do dvanácti kapitol, primárně podle povahy sbírky a vztahu Jiřího Šetlíka k autorům uměleckých děl. Na pozadí Šetlíkovy sbírky, tedy skupiny výtvarných děl umělců vázajících se určitým způsobem k osobě historika umění Jiřího Šetlíka, jsou nastíněny některé dobové události a souvislosti, které vývoj československého umění, především ve druhé polovině 20. století, ovlivnily. Text tak poskytuje obraz umělecké tvorby zastoupených výtvarníků, částečně mapuje osobní a profesní život Jiřího Šetlíka a zároveň je zrcadlem tehdejší kulturní situace v Československu. Publikace obsahuje 153 stran a její součástí jsou reprodukce vystavených děl.
54/2018
Muzeum umění a designu Benešov, příspěvková organizace
Malé náměstí 74, 256 01 Benešov
+420 727 945 004
skvorova@mudbenesov.cz
http://mudbenesov.cz
71294678
Město Benešov

Povinné přílohy

Jedná se o publikaci / katalog, která mapuje část sbírky darované v roce 2010 Muzeu umění a designu Benešov doc. Jiřím Šetlíkem. Tato část je zpracována jako ucelená kolekce děl, zahrnující malby, grafiky, kresby, plastiky i užité umění. Publikace byla vydána k výstavě, která byla součástí znovuotevření Muzea umění a designu Benešov v září 2018. Publikace je rozdělena do dvanácti kapitol, primárně podle povahy sbírky a vztahu Jiřího Šetlíka k autorům uměleckých děl. Na pozadí Šetlíkovy sbírky, tedy skupiny výtvarných děl umělců vázajících se určitým způsobem k osobě historika umění Jiřího Šetlíka, jsou nastíněny některé dobové události a souvislosti, které vývoj československého umění, především ve druhé polovině 20. století, ovlivnily. Text tak poskytuje obraz umělecké tvorby zastoupených výtvarníků, částečně mapuje osobní a profesní život Jiřího Šetlíka a zároveň je zrcadlem tehdejší kulturní situace v Československu. Publikace obsahuje 153 stran a její součástí jsou reprodukce vystavených děl.
Lenka Škvorová
František Provazník
Jakub Gruber
Muzeum umění a designu Benešov, p. o.
950 Kč
130 ks
Prodej v MUD Benešov, v dalších prodejnách galerií (GASK), povinné výtisky pro knihovny, Město Benešov, rodina Jiřího Šetlíka apod.

Nepovinné přílohy

978-80-87400-26-5
Kniha byla pokřtěna pri slavnostním otevření MUD*, kmotrem byl Jiří Šetlík a starosta Benešova Petr Hostek. O knize se psalo v souvislosti s výstavou a otevřením MUD. Fotografie a TZ: https://mudbenesov.cz/pro-media O MUD a sbírce v médiích (pouze výběr): http://artalk.cz/2018/11/21/mud-solidni-opora-benesovske-kultury/; https://www.pragueauctions.com/static/publikace/RevueArt-2018-4.pdf?1543355693; https://wave.rozhlas.cz/v-benesove-otevreli-muzeum-umeni-a-designu-bude-tak-dobre-jako-kutnohorsky-gask-7616299; https://region.rozhlas.cz/chceme-byt-dalsim-turistickym-cilem-regionu-rika-sefka-benesovskeho-muzea-umeni-7615288; https://region.rozhlas.cz/do-muzea-umeni-a-designu-v-benesove-muzete-priletet-vzducholodi-zaparkujete-ji-7610302; https://region.rozhlas.cz/muzeum-umeni-a-designu-v-benesove-se-po-rekonstrukci-otevre-verejnosti-krome-7614865; https://protisedi.cz/setlik-a-kolibalem-zahaji-vystavni-sezonu-muzea-v-benesove/; http://www.czechdesign.cz/kalendar-akci/zrekonstruovane-muzeum-umeni-a-designu-v-benesove-otevira-novou-sezonu.

Fotogalerie

nahoru