Muzejní publikace roku

Vladimír Suchánek: Exlibris 1950–2018
Kniha odborníkům, sběratelům a široké veřejnosti prezentuje soubor Exlibris grafika Vladimíra Suchánka, který patří k nejvýznamnějším současným českým tvůrcům. Exlibris Vladimíra Suchánka jsou součástí sbírky Městského muzea Mariánské Lázně, které jako jediná instituce na světě vlastní ve svých sbírkách kompletní soubor autorových Exlibris, vydaná kniha tak zpřístupňuje unikátní část sbírky muzea.
86/2018
Městské muzeum Mariánské Lázně
Goethovo náměstí 11, 353 01 Mariánské Lázně
+420 354 622 740, +420 725 828 695
bartos@muzeum-ml.cz
http://www.muzeum-ml.cz/
003 68 997
Město Mariánské Lázně

Povinné přílohy

Kniha odborníkům, sběratelům a široké veřejnosti prezentuje soubor Exlibris grafika Vladimíra Suchánka, který patří k nejvýznamnějším současným českým tvůrcům. Unikátní sbírka Exlibris Vladimíra Suchánka, vznikala několik desítek let, za spolupráce autora, kdy se podařilo shromáždit všechna doposud známá exlibris, z nichž některá jsou pouze v jednom kuse, či velice nízkých nákladech. V květnu roku 1998 zakoupilo tehdejší vedení mariánskolázeňského muzea od karlovarského sběratele Karla Frona rozsáhlou sbírku Suchánkových exlibris v počtu 277 kusů společně s dalšími litografiemi. Tím byl položen základ současné sbírky exlibris. Dlouholetá snaha postupně doplnit sbírku byla v letošním roce korunována úspěchem získáním posledních chybějících položek i díky autorovým darům. V současnosti je Městské muzeum Mariánské Lázně jedinou institucí na světě, která vlastní ucelený kompletní soubor exlibris významného českého grafika Vladimíra Suchánka, vydaná kniha tak zpřístupňuje unikátní část sbírky muzea. Důležitou součástí byla i spolupráce se sběrateli exlibris, především s otcem a synem Humplíkovými Součástí knihy jsou i rozsáhlé rejstříky, které umožňují rychlou orientaci a vyhledávání exlibris podle data vydání, jména dedikace exlibris, případně přímo popisu exlibris. Kniha je vytištěna na kvalitním papíře 140 gr. agrippina offset, typografii a konečnou grafickou podobu Fineart Studio a pan Martin Suchánek.
Suchánek Vladimír, Bartoš Jaromír
Suchánek Martin
Suchánek Vladimír
Bartoš Jaromír, Suchánek Martin, Faigl David
290 Kč
400 ks
Před samotným vydáním knihy – kampaň HitHit; Vernisáž stejnojmenné výstavy spojená se křtem a autogramiádou; Propagace na našem webu, FB v místních novinách, televizi, webových i FB stránkách města Mar. Lázně; Propagace v regionálních novinách i webech, propagace na kudyznudy.cz; Propagace knihy na 37. ročníku mezinárodního kongresu sběratelů Exlibris v Praze 28. 8.–2. 9. 2018.

Nepovinné přílohy

978-80-906156-3-2

Fotogalerie

nahoru