Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
14.5.2019

Výměna průkazů AMG a změna uznávání volných vstupů v roce 2019

V souvislosti se změnami v oblasti GDPR vydala AMG novou edici členských průkazů AMG, která je bez povinnosti uvádět číslo OP jeho držitele.
Více viz Příloha č. 4 Jednacího řádu AMG Zásady vydávání, distribuce, evidence a užívání členských průkazů AMG.


Platnost stávajících průkazů členů AMG
(pátá emise – zelená) končí 30. června 2019.

Nové průkazy (tmavě modré) začínají platit od 1. července 2019

  


Nové členské průkazy AMG
v tuto chvíli POSTUPNĚ distribuuje Sekretariát AMG – vyčkejte TEDY prosím na dopis s průkazkami i samolepkou pro vylepení v pokladně Vašeho muzea.
Veškeré potřebné informace o výměně, distribuci, výdeji a evidenci průkazů AMG jsou v přiloženém dopise – prostudujte si jej pečlivě a v případě, že nebudete něčemu rozumět, obraťte se na nás

!!!POZOR ZMĚNA!!! Uznávání volných vstupů v roce 2019 – ZRUŠENÍ Memoranda o spolupráci mezi NPÚ a AMG ke dni 31. března 2019.

Jak jsme členy AMG již informovali, dne 23. dubna 2019 se uskutečnilo setkání zástupců AMG a NPÚ, kde byly projednány oblasti spolupráce a znovu také otázka vzájemného uznávání průkazů zaměstnanců NPÚ a členů AMG. Na jednání bylo domluveno, že pro návštěvnickou sezónu 2019/2020 nebudou průkazy členů AMG ze strany NPÚ uznávány a členské instituce AMG tedy zároveň nebudou recipročně uznávat volné vstupy pro držitele průkazů NPÚ a ICOMOS. NPÚ na konci roku 2019 provede analýzu a vyhodnotí, zda znovu otevřít možnost společného uznávání vstupů v dalším období. O vývoji situace budeme členy AMG opět informovat.

Připomínáme, že je v platnosti Memorandum o vzájemné spolupráci mezi českými a slovenskými partnery. Součástí Memoranda je i vzájemné poskytování výhod při vstupu do objektů ve správě či majetku členských institucí partnerů Memoranda (vždy jedna osoba na jeden předložený průkaz – průkaz člena AMG, ZMS, RG ČR, RGS a průkaz člena ICOM).

Více na – Průkaz člena AMG

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

Přehled přihlášených projektů

Uzávěrka přihlášek byla prodloužena do max. 31. března 2024

15.–16. října 2024 / Ostrava / Národní zemědělské muzeum Ostrava – Muzeum potravin a zemědělských strojů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

13. března 2024 od 10.00 hodin (hybridní forma)

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás