Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
2.12.2019

Výzvy k podávání žádostí do dotačního programu ISO II v podprogramech ISO II/A, ISO II/B a ISO II/D

Termín pro podávání žádostí je 20. prosince 2019


Program Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví (ISO) v letošním roce končí a je nahrazen programem Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví II (ISO II). Nový program z hlediska svého obsahu plynule navazuje na původní program ISO s tím rozdílem, že byl rozšířen o nový podprogram ISO II/F – Realizace nároků na navracení nezákonně vyvezeného movitého kulturního dědictví.

Cílem podprogramu ISO II/F  je realizace nároků na navracení nezákonně vyvezeného movitého kulturního dědictví. Finanční prostředky v této části programu se poskytují subjektům postiženým trestnou činností, jejichž kulturní statky byly po odcizení nelegálně vyvezeny z území České republiky, a to v případě, kdy není možné postupovat podle právní úpravy dané zejména Směrnicí Evropského parlamentu a Rady 2014/60/EU ze dne 15. května 2014 o navracení kulturních statků neoprávněně vyvezených z území členského státu a o změně nařízení (EU) č. 1024/2012 (přepracované znění), resp. Směrnicí Rady 93/7/EHS ze dne 15. března 1993 o navracení kulturních statků neoprávněně vyvezených z území členského státu, a jejich národními transpozičními předpisy, případně též dle dalších mezinárodních smluv, jimiž je Česká republika vázána, nebo v případě, kdy by takový postup nebyl účelný a hospodárný, a je tedy v zájmu zachování celistvosti národního kulturního dědictví podpořit realizaci zejména mimosoudního vyrovnání. 

Výzvy k podávání žádostí do dotačního programu ISO II v podprogramech ISO II/A, ISO II/B a ISO II/D jsou zveřejněny na webových stránkách Ministerstva kultury.


Termín pro podávání žádostí je 20. prosince 2019.


Výzvy k podávání žádostí v podprogramech C
a E jsou průběžné

Výzva k podávání žádostí v podprogramu ISO II/F bude zveřejněna, jakmile budou vypořádány administrativní záležitosti související s ustavením hodnotící komise. Také výzva v podprogramu F bude průběžná.

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

Přehled přihlášených projektů

Uzávěrka přihlášek byla prodloužena do max. 31. března 2024

15.–16. října 2024 / Ostrava / Národní zemědělské muzeum Ostrava – Muzeum potravin a zemědělských strojů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

13. března 2024 od 10.00 hodin (hybridní forma)

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás