Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
8.4.2020

Kalendárium akcí a výstav na webových stránkách AMG

Prezentace online aktivit muzeí a galerií


AMG se v reakci na aktuální koronavirovou situaci rozhodla rozšířit možnosti prezentace členských muzeí a galerií a nově na adrese http://www.cz-museums.cz v sekci Kalendárium akcí a výstav podává informace o online aktivitách našich kulturních institucí.

Jelikož jsou na základě usnesení vlády ČR č. 194 ze dne 12. března 2020 všechny muzea a galerie uzavřeny, mnohé z nich přenesly ve větší míře svoji činnost na webové stránky či sociální sítě a nabízejí svým virtuálním návštěvníkům zajímavý kulturní zážitek!

Pod hesly „Zavřené muzeum není spící muzeum", „Když nemůže návštěvník do muzea, musí muzeum ke svým návštěvníkům", „Muzeum z pohodlí domova" či „Virtuální muzeum" tak máme možnost zhlédnout online verze aktuálních výstav nebo průvodce stálými expozicemi, detailně si prohlížet jedinečné sbírkové předměty, zúčastnit se videoexkurzí jako alternativy oblíbených muzejních vycházek, přečíst si odborné publikace a časopisy, virtuálně lze navštívit i mnohé památkové objekty. Muzea a galerie samozřejmě nezapomínají ani na své nejmenší návštěvníky. Na jejich webových stránkách nebo prezentacích v rámci různých sociálních sítích nalezneme pracovní listy, omalovánky, kvízy, soutěže, návody na rukodělnou tvorbu, ale třeba i originální recepty.

Přehled činností muzejních organizací ve virtuálním prostoru je denně aktualizován a k nahlédnutí na webových stránkách AMG v sekci Kalendárium akcí a výstav pod záložkou Online aktivity.


Tisková zpráva
(48 kB)

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

Přehled přihlášených projektů

Uzávěrka přihlášek byla prodloužena do max. 31. března 2024

15.–16. října 2024 / Ostrava / Národní zemědělské muzeum Ostrava – Muzeum potravin a zemědělských strojů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás