Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
29.4.2021

Otevření muzeí a galerií v 7 krajích

Od 3. května 2021

 

Od pondělí 3. května 2021 se v 7 krajích: Královéhradecký, Pardubický, Karlovarský, Plzeňský, Liberecký, Středočeský a Praha mohou otevřít MUZEA a GALERIE dle striktních hygienických pravidel.

Vláda ČR projednala plán obnovování kulturního života

Balíčky pro návrat zpět do normálního života

Výsledky mimořádného jednání vlády ČR ze dne 29. dubna 2021

Příloha č. 2 usnesení vlády ČR ze dne 29. dubna 2021 č. 423

S účinností ode dne 3. května 2021 od 00:00 hodin se dle odst. 5. omezuje: 

e) provoz muzeí, galerií, výstavních prostor, hradů, zámků a obdobných historických nebo kulturních objektů, hvězdáren a planetárií tak, že se zakazují návštěvy a prohlídky veřejností s výjimkou: i) venkovních prostor s tím, že může být využito nejvýše 20 % kapacity z maximálního možného počtu návštěvníků v jeden čas, ii) Karlovarského kraje, Královéhradeckého kraje, Libereckého kraje, Pardubického kraje, Plzeňského kraje, Středočeského kraje a hlavního města Prahy, kde se zakazují jen skupinové prohlídky s tím, že provozovatel neumožní přítomnost více návštěvníků, než je 1 osoba na 15 m2 vnitřní plochy, která je přístupná veřejnosti, a návštěvníci jsou povinni udržovat rozestupy alespoň 2 metry, nejde-li o členy domácnosti.

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás