Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
2.5.2023

Soutěž Muzeum roku

Termín pro podání přihlášek je prodloužen do 5. května 2023



Výzva k účasti v soutěži MUZEUM ROKU startující v nové podobě na portálu Kudyznudy.cz

!!! Přihlášky je možné zasílat nejpozději do 5. 5. 2023 !!! Příležitost zapojit se tedy nezmeškejte !


Soutěž MUZEUM ROKU se zaměřuje na hodnocení návštěvníků a bude v nové podobě probíhat na portálu Kudyznudy.cz. Vyhlašována je jako součást mediální kampaně Národní soutěže muzeí Gloria musaealis ve spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu – agenturou CzechTourism. První ročník soutěže v nové podobě bude zahájen v rámci předávání Cen Gloria musaealis za rok 2022, které se uskuteční 25. května 2023 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Muzejní instituce umístěná na prvním místě obdrží titul MUZEUM ROKU 2023. Na portále Kudyznudy.cz bude následně zveřejněno pořadí TOP 10 muzeí s nejvyšším hodnocením, které zde získají přednostní propagaci (landing page MUZEA A GALERIE).
 

Více informací naleznete na https://www.cz-museums.cz/web/gloria_musaealis/muzeum-roku

Tisková zpráva

 


Jak přihlásit muzejní instituci do soutěže MUZEUM ROKU?

Účastnit soutěže na portálu Kudyznudy.cz se mohou:
1) muzejní instituce, které jsou vlastníkem nebo správcem sbírky muzejní povahy zapsané v centrální evidenci sbírek dle zákona č. 122/2000 Sb. – viz Podmínky soutěže;
2) muzejní instituce, které mají záznam na portálu Kudyznudy.cz a splňují jeho publikační podmínky:

3) muzejní instituce, které ve svých prostorách umístí materiál propagující soutěž Muzeum roku (bude k dispozici v různých grafických formátech a velikostech na webu soutěže);
4) muzejní instituce, které se zavážou dodržovat Podmínky soutěže.


Při splnění všech výše uvedených podmínek (s výjimkou prokliku na landing page soutěže na svém webu a umístění materiálu propagujícím soutěž v prostorách muzea) se do soutěže MUZEUM ROKU 2023 závazně přihlašujte zasláním e-mailu na adresu muzeumroku@cz-museums.cz:
1) v předmětu e-mailu uveďte: PŘIHLÁŠKA MUZEUM ROKU 2023;
2) do těla e-mailu uveďte: název instituce, adresu, webové stránky muzea a odkaz na záznam vaší instituce na portálu Kudyznudy.cz = pokud máte záznam i poboček muzea – pošlete také jejich odkaz.


Vzorově vyplněné profily 
najdete např. u: Muzea NáchodskaOblastní galerie v LiberciVlastivědného muzea a galerie v České LípěJihočeského muzea v Českých Budějovicích, Vlastivědného muzea v Šumperku. 


Dotazy ke spolupráci, aktualizaci záznamů o instituci či problémy se zadáváním informací pište na: katalog@czechtourism.cz

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

Přehled přihlášených projektů

Uzávěrka přihlášek byla prodloužena do max. 31. března 2024

15.–16. října 2024 / Ostrava / Národní zemědělské muzeum Ostrava – Muzeum potravin a zemědělských strojů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás