Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
12.6.2018

Informace z Velvyslanectví republiky Peru o odchizených předmětech

V rámci závazků vyplývajících z Úmluvy UNESCO o opatřeních k zákazu a zabránění nedovoleného dovozu, vývozu a převodu vlastnictví kulturních statků jsme byli požádání dvěma nótami Velvyslanectví republiky Peru ze dne 30. května o spolupráci při dohledání dvou předmětů, a to kamenného náboje zbraně zvané "bola", která byla odcizena dne 22. května 2018 z Regionálního muzea v San Martín (Museo Departamental de San Martín), a plastiky sakrálního charakteru "Ukřižovaný", která byla odcizena ze sakristie kaple Carmen Alto de Cayma, farnost sv. Jana Křitele v Yanahuaura (krádež nahlášena dne 25. února 2018).

V případě ztotožnění některého z uvedených předmětů kontkatujte Policii ČR – úřad služby kriminální policie a pátrání a samostatné oddělení ochrany kultruních statků Ministerstva kultury.

Denuncia policial – Moyobamba (57 kB)
Alerta – Moyobamba (121 kB)

Denuncia policial – Cayma (618 kB)
Alerta
(966 kB)

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás