Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
27.7.2018

Konference Pracovní skupiny Plasty Komise konzervátorů-restaurátorů AMG na téma "Péče o moderní materiály v muzeích, galeriích, knihovnách a archivech"

Dne 3. září 2018 na VŠCHT

 

Milé kolegyně a milí kolegové,

srdečně Vás zveme v rámci činnosti Pracovní skupiny "Plasty" při Komisi konzervátorů-restaurátorů AMG ve spolupráci s Odborem ochrany knihovních fondů Národní knihovny České republiky (NK ČR), Ústavem chemické technologie restaurování památek VŠCHT Praha a Metodickým centrem konzervace (MCK) při Technickém muzeu v Brně na odbornou konferenci s názvem "Péče o moderní materiály v muzeích, galeriích, knihovnách a archivech".

Konference bude zaměřena na péči o moderní materiály v kulturních institucích České republiky. Pracovníci řady institucí budou prezentovat svou činnost ve výzkumu, péči a zásazích na sbírkových předmětech z plastů a budou představeny aktuální informace v této oblasti. Účastníkům konference bude dán prostor pro diskuzi o akutních potřebách či tématech v oblasti uchování sbírkových předmětů z moderních materiálů. Konference se bude konat dne 3. 9. 2018 od 9:00 v budově VŠCHT Praha, Technická 3, Praha 6, v posluchárně BIII. Z kapacitních důvodů je nezbytná registrace na webu

 

Program (281 kB)

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás