Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
23.7.2021

Konference z cyklu „Knižní kultura 19. století" na téma „Periodická pamět"

20.–21. října 2021 v Jindřichově Hradci

Konference pořádá Muzeum Jindřichohradecka za podpory Národního muzea a Metodického centra pro knižní kulturu a literární muzea při Památníku národního písemnictví a navazuje na setkání pořádané v září 2017. V letošním roce jsme zvolili s ohledem na 150. výročí jindřichohradeckého týdeníku Ohlas od Nežárky téma periodik 19. století, které jsme shrnuli pod název Periodická pamět. Zamýšlíme tak pokračovat v systematickému výzkumu dějin knižní kultury v českých zemích v 19. století. 

Příspěvky budou publikovány v recenzovaném časopise Národního muzea Acta Musei Nationalis Pragae – Historia literarum v roce 2022.

Protože jsme si vědomi možnosti různých opatření v souvislosti s pandemií covid-19, stanovili jsme také náhradní termín konference na květen 2022.

Pozvánka (1 MB)

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás