Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
21.3.2022

Získejte grant na projekt evropské spolupráce – Kreativní Evropa Kultura

Uzávěrka výzvy je do 5. května 2022

 

Pracujete na kulturním projektu a chcete jej dostat do Evropy? Máte zájem o spolupráci se zahraničními partnery? Zajímají vás třeba inovace nebo práce s publikem?

Evropská výkonná agentura pro vzdělávání a kulturu (EACEA) vydala v rámci programu Kreativní Evropa Kultura tři výzvy na podporu projektů evropské spolupráce. Jednotlivé výzvy jsou zaměřeny na maléstřední a velké projekty spolupráce. Výzvy podpoří projekty, do nichž se zapojí subjekty působících v různých kulturních a tvůrčích odvětvích a které budou realizovat široké spektrum činností a iniciativ. 

Výzvy byly původně otevřeny do konce března, ale s ohledem na současnou situaci byla uzávěrka odložena na 5. května 2022. Komisařka pro inovace, výzkum, kultura, vzdělávání a mládež Mariya Gabriel vyzývá kulturní organizace ke spolupráci s ukrajinskými partnery.

Hledáte inspiraci? Projekty podpořené v minulých letech najdete zde

Aktuální informace o všech třech výzvách najdete na webu Kanceláře Kreativní Evropa. Podrobnosti se dozvíte také v záznamu Webináře k výzvě Projekty evropské spolupráce 2022.

Chcete vědět, jestli se váš program hodí pro Kreativní Evropu? Máte další dotazy? Sjednejte si s námi osobní konzultaci nebo se připojte na naši Happy Hour.

Pokud byste případně měli možnost sdílet naše video na sociálních sítích, budeme velmi rádi.
 

YouTube: Projekty evropské spolupráce 2022  
Facebook: Facebook 
Instagram: Kreativní Evropa CZ (@kreativnievropacz) • Fotky a videa na Instagramu 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás