4.5.2023

Středočeský kraj vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pracovního místa „ředitel/ředitelka Středočeského muzea v Roztokách u Prahy, p. o."

Termín přihlášek je do 26. května 2023 do 16 hodin


Platové zařazení: platová třída 13 dle nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě

Datum nástupu: po ukončení výběrového řízení
Charakteristika vykonávané práce: Organizace a řízení Středočeského muzea v Roztokách u Prahy, příspěvkové organizace (dále jen „muzeum“), plnění povinností vyplývajících ze zákoníku práce, zodpovědnost za správu a hospodaření se svěřeným majetkem, komunikace se zřizovatelem, zajišťování činností dle zřizovací listiny, iniciativní přístup k dalšímu rozvoji muzea.

Předpoklady pro výkon funkce:
– vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu (ekonomického, právního technického nebo humanitního zaměření)
– znalost právních předpisů (zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povah a o změně některých dalších zákonů, č. 129/2000 Sb., o krajích, č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, č. 314/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek)
– znalost práce na PC (MS Office) na uživatelské úrovni
– alespoň 2 roky praxe v územním samosprávném celku nebo v příspěvkové organizaci
– alespoň 2 roky praxe ve vedoucí pozici (minimální počet řízených osob 5)
– výborná znalost českého jazyka
– úcta ke kulturnímu dědictví, tradicím a schopnost nadále je uchovávat a přesvědčivě prezentovat
– manažerské schopnosti
– organizační a komunikační dovednosti
– řidičský průkaz sk. B

Výhodou je:
– VŠ studium muzejnictví a muzeologie, historie, archivářství nebo cestovního ruchu
– zkušenost s řízením projektové činnosti
– zkušenost s vedením a provozem kulturního zařízení
– zkušenost se spoluprací s médii
– publikační činnost – soupis odkazů na publikované odborné články, studie, eseje, monografie doložte jako samostatnou přílohu životopisu
– znalost SW pro dokumentaci a evidenci muzejních sbírek
– znalost SW pro evidenci knihovních fondů
– znalost NJ

Uchazeč si vyhotoví přihlášku, která obsahuje tyto náležitosti:
jméno, příjmení, titul, datum a místo narození, státní příslušnost, místo trvalého pobytu, číslo občanského průkazu (číslo dokladu o povolení k pobytu, jde-li o cizího státního občana), datum a podpis. Prosíme též kontaktní adresu, pokud je odlišná od místa trvalého bydliště, telefonické spojení, e-mail.
Uchazeč v přihlášce uvede souhlas se zveřejněním koncepce.

Formulář přihlášky naleznete na www.kr-stredocesky.cz, úřední deska, volná pracovní místa: Volná pracovní místa | Informační systém krajského úřadu (kr-stredocesky.cz)

K přihlášce přiloží uchazeč tyto doklady:
– strukturovaný profesní životopis, ve kterém jsou uvedeny údaje o dosavadních zaměstnáních a odborných znalostech a dovednostech
– výpis z evidence Rejstříku trestů ne starší 3 měsíců (příp. ověřenou kopii)
– ověřenou kopii dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání, příp. osvědčení o absolvovaných kurzech a školeních
– vypracovaný návrh „Rozvojová koncepce Středočeského muzea v Roztokách u Prahy, příspěvkové organizace do roku 2027“, který bude obsahovat představy o rozvoji muzea v oblastech:

 

Koncepci prosíme zpracovat v rozsahu minimálně 3 strany formátu A4, maximálně 7 stran formátu A4.
Obhajoba rozvojové koncepce bude probíhat při osobním pohovoru.

Přihlášky s požadovanými doklady je nutno doručit v zalepené obálce do 26. 5. 2023 do 16:00 hodin do podatelny na adresu: Krajský úřad Středočeského kraje, Zborovská 11, 150 21 Praha 5.

Obálku označte slovy „VŘ – ředitel/ka Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy, p. o.“.

Další informace Vám poskytne Mgr. Kateřina Pešatová, vedoucí Odboru kultury a památkové péče, tel.: +420 257 280 872, e-mail: pesatova@kr-s.cz.

Vyhlašovatel si vyhrazuje právo prodloužit nebo zrušit toto výběrové řízení kdykoliv v jeho průběhu či nevybrat žádného uchazeče.

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

nahoru