7.4.2020

XVI. ročník Festivalu muzejních nocí – posunutí termínu konání akce

10. října – 14. listopadu 2020


Vážené kolegyně, vážení kolegové,

pro rok 2020
 vyhlásila AMG ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Národním muzeem XVI. ročník Festivalu muzejních nocí, který měl proběhnout ve dnech 15. května – 13. června 2020

Národní zahájení festivalu bylo naplánováno na pátek 15. května 2020 v Českých BudějovicíchPraha měla akci v sobotu 13. června 2020 tradičně uzavírat. Do XVI. ročníku festivalu se přihlásilo celkem 540 institucí 164 městPřehled jednotlivých Muzejních nocí je k dispozici na http://www.muzejninoc.czv sekci Přihlášená muzea a jejich akce.

Po zvážení dosavadního vývoje přijatých opatření v souvislosti s koronavirovou pandemií a vzhledem ke stávající situaci a její zatím stále ne zcela předvídatelný vývoj se AMG rozhodla (po dohodě s dalšími spolupracovníky a partnery) POSUNOUT TERMÍN pro konání Festivalu muzejních nocí 2020.

Nově bychom rádi XVI. ročník akce uskutečnili v období od 10. října do 14. listopadu 2020.

Festival by zahájila Praha v sobotu 10. října 2020, zakončen by byl 14. listopadu 2020 v Brně (na toto datum byla přesunuta i Evropská muzejní noc 2020).
Ostatní místa v ČR se mohou připojit tím, že se ZNOVU zaregistrují na http://www.muzejninoc.cz

Stačí vyplnit novou elektronickou přihlášku na webu festivalu. Uzávěrka přihlášek v rámci posunutého termínu je stanovena nejpozději do 15. srpna.

S ohledem na další plánované aktivity ponecháváme na zvážení samotných institucí, zda se se svojí Muzejní nocí do festivalu znovu přihlásí, a nebo ji odsunou do příštího ročníku.

Chtěli bychom tímto zástupcům všech muzeí a galerií i dalších spolupracujících organizací poděkovat za dosud vynaložené úsilí a omluvit se za případné komplikace, které jim mohou díky posunutí termínu konání Festivalu muzejních nocí 2020 vzniknout. Přesunutím akce na podzimní období chceme mj. minimalizovat případné ztráty spojené s přípravami na realizaci festivalu, které by mohly AMG i jednotlivým institucím a jejich partnerům vzniknout.

Děkujeme Vám za spolupráci a opatrujte se!  

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

nahoru