Asociace muzeí a galerií ČR - Gloria Musaealis
24.5.2021

Nominace XIX. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis

Vyhlášení výsledků proběhne dne 17. června 2021 od 14.00 hodin ve Smetanově síni Obecního domu

 

 

Od 1. ledna 2020 do 28. února 2021 probíhal XIX. ročník Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, který společně vyhlásily Ministerstvo kultury, Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s., a Český výbor ICOM, z. s. Pandemické krizi navzdory se ho zúčastnilo 56 muzeí a galerií s celkem 98 projekty, což je druhý nejvyšší počet v historii soutěže.

Nejsilnější kategorií se stala Muzejní výstava roku 2020 (40 projektů), následovaná kategoriemi Muzejní publikace roku 2020 (33 projektů) a Muzejní počin roku 2020 (25 projektů).

Podrobné informace o všech soutěžních projektech, vč. doprovodné dokumentace jsou k dispozici na webových stránkách gloriamusaealis.cz.


Předávání Cen Gloria musaealis za rok 2020 proběhne ve čtvrtek 17. června 2021 od 14.00 hodin ve Smetanově síni Obecního domu.


Podmínkou návštěvy ceremoniálu je dodržení mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví v aktuálním znění! Slavnostní vyhlášení budeme streamovat. Sledujte nás na Youtube kanálu a Facebooku AMG. Odkaz na online vysílání včas zašleme!


Akce se koná pod záštitou radní hl. m. Prahy pro oblast kultury, památkové péče, výstavnictví a cestovního ruchu Hany Třeštíkové.

Partnery slavnostního vyhlášení jsou Obecní dům, a. s., Národní muzeum, Hlavní město Praha, Český rozhlas, AV MEDIA, a. s., a Three Brothers Production.
Hlavním mediálním partnerem ceremoniálu se již potřetí stala Česká televize.
Mediálními partnery akce jsou opět i Český rozhlas Dvojka a internetový portál a časopis PROPAMÁTKY.
Stream a záznam ceremoniálu bude zajišťovat AV MEDIA EVENTS, a. s.
Ve spolupráci s agenturou CzechTourism byly připraveny soupisy oceněných projektů, které jsou k dispozici na webu soutěže a také na portálu kudyznudy.cz


Tiskové zprávy:

Tisková zpráva (149 kB)
TZ – Nominace (131 kB)
TZ – Novinky (146 kB)
 

Více informací na http://www.gloriamusaealis.cz

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

14. května 2024 od 14.00 hodin ve Smetanově síni Obecního domu

Přehled přihlášených projektů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

Uzávěrka přihlášek je 28. února 2024

nahoru

Jak se přihlásit do soutěže?

Chcete přihlásit zajímavý projekt do Národní soutěže muzeí Gloria musaealis a nevíte si rady s vyplněním příslušných formulářů? Nabízíme pomoc při jejich zpracování i vytipování vhodných počinů. Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás