Asociace muzeí a galerií ČR - Gloria Musaealis
2.5.2023

Soutěž Muzeum roku

Termín pro podání přihlášek je prodloužen do 5. 5. 2023!



Výzva k účasti v soutěži MUZEUM ROKU startující v nové podobě na portálu Kudyznudy.cz

!!! Přihlášky je možné zasílat nejpozději do 5. 5. 2023 !!! Příležitost zapojit se tedy nezmeškejte !


Soutěž MUZEUM ROKU se zaměřuje na hodnocení návštěvníků a bude v nové podobě probíhat na portálu Kudyznudy.cz. Vyhlašována je jako součást mediální kampaně Národní soutěže muzeí Gloria musaealis ve spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu – agenturou CzechTourism. První ročník soutěže v nové podobě bude zahájen v rámci předávání Cen Gloria musaealis za rok 2022, které se uskuteční 25. května 2023 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Muzejní instituce umístěná na prvním místě obdrží titul MUZEUM ROKU 2023. Na portále Kudyznudy.cz bude následně zveřejněno pořadí TOP 10 muzeí s nejvyšším hodnocením, které zde získají přednostní propagaci (landing page MUZEA A GALERIE).
 

Více informací naleznete na https://www.cz-museums.cz/web/gloria_musaealis/muzeum-roku

Tisková zpráva


Jak přihlásit muzejní instituci do soutěže MUZEUM ROKU?

Účastnit soutěže na portálu Kudyznudy.cz se mohou:
1) muzejní instituce, které jsou vlastníkem nebo správcem sbírky muzejní povahy zapsané v centrální evidenci sbírek dle zákona č. 122/2000 Sb. – viz Podmínky soutěže;
2) muzejní instituce, které mají záznam na portálu Kudyznudy.cz a splňují jeho publikační podmínky:

3) muzejní instituce, které ve svých prostorách umístí materiál propagující soutěž Muzeum roku (bude k dispozici v různých grafických formátech a velikostech na webu soutěže);
4) muzejní instituce, které se zavážou dodržovat Podmínky soutěže.


Při splnění všech výše uvedených podmínek (s výjimkou prokliku na landing page soutěže na svém webu a umístění materiálu propagujícím soutěž v prostorách muzea) se do soutěže MUZEUM ROKU 2023 závazně přihlašujte zasláním e-mailu na adresu muzeumroku@cz-museums.cz:
1) v předmětu e-mailu uveďte: PŘIHLÁŠKA MUZEUM ROKU 2023;
2) do těla e-mailu uveďte: název instituce, adresu, webové stránky muzea a odkaz na záznam vaší instituce na portálu Kudyznudy.cz = pokud máte záznam i poboček muzea – pošlete také jejich odkaz.


Vzorově vyplněné profily 
najdete např. u: Muzea NáchodskaOblastní galerie v LiberciVlastivědného muzea a galerie v České LípěJihočeského muzea v Českých Budějovicích, Vlastivědného muzea v Šumperku. 


Dotazy ke spolupráci, aktualizaci záznamů o instituci či problémy se zadáváním informací pište na: katalog@czechtourism.cz

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Přehled přihlášených projektů

Přihlášky do 22. ročníku je možné podávat do 28. února 2024

Uzávěrka přihlášek je 28. února 2024

nahoru

Jak se přihlásit do soutěže?

Chcete přihlásit zajímavý projekt do Národní soutěže muzeí Gloria musaealis a nevíte si rady s vyplněním příslušných formulářů? Nabízíme pomoc při jejich zpracování i vytipování vhodných počinů. Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás