Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
23.5.2018

Mezinárodní konference na téma "Obuv v historii"

7. a 8. listopadu 2018, Izegem

Jméno Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně je neodmyslitelně spojováno s botami, a to nejen díky rozsáhlé sbírce obuvi, ale také díky konferenci Obuv v historii. Všech sedm předchozích ročníků se konalo ve Zlíně, ten poslední v roce 2014. Nadcházející ročník ale přináší zásadní Změnu – naše muzeum se dohodlo s belgickým městem Izegem na přesunutí místa konání konference do tohoto kdysi vyhlášeného obuvnického centra, aby tak přispělo k oslavám 50. výročí založení zdejšího obuvnického muzea.

Konference se zde uskuteční 7. a 8. listopadu 2018 a pořadatelé by rádi přivítali návštěvníky i přednášející také z České republiky. Pokud byste měli téma, o nějž byste se na této mezinárodní konferenci chtěli podělit, kontaktujte prosím přímo organizátory nebo naše muzeum. Více informací najdete v přiložených souborech.

Pozvánka (403 kB)
Program (503 kB)
Přihláška (76 kB)

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás