Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
3.11.2016

Veletrhy PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2016 aneb Dejme minulosti budoucnost!

4.– 5. listopadu 2016, Výstavistě Praha – Holešovice


 

Na pražském Výstavišti v Holešovicích a v Průmyslovém paláci se uskuteční 5. ročník mezioborových veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2016.

Představí se více jak 120 vystavovatelů, téměř na všech stáncích budou k dispozici i praktické ukázky a poradenství.

AMG bude na veletrhu věnován samostatný blok, v němž se návštěvníci seznámí s širokou činností největšího profesního svazu sbírkotvorných institucí a osob činných v oboru muzejnictví v České republice. V rámci společného stánku budou svoji práci prezentovat také tři členské instituce AMG – Muzeum hl. m. Prahy, Národní ústav lidové kultury ve Strážnici a Židovské muzeum v Praze. Na samostatném stánku č. 145 se pak bude prezentovat další z členů AMG – Národní technické muzeum v Praze.

Zástupci AMG se představí také v doprovodném programu veletrhu – během prvního veletržního dne 4. listopadu 2016 v přednáškové místnosti č. 1 Průmyslového paláce (Pravé křídlo, PK 113). Od 16.30 do 17.30 hodin budou mít posluchači možnost vyslechnout dva příspěvky na téma „Experimentální výzkum tradičních hliněných staveb“ (přednášející – Martin Novotný, Národní ústav lidové kultury Strážnice) a „Projekt záchrany paměti tradičního stavitelství – Centrum stavitelského dědictví Plasy“ (přednášející – Pavel Kodera a Martin Ebel, Národní technické muzeum v Praze).

Otevírací doba: pátek 4. listopadu 2016 a sobota 5. listopadu 2016 od 10.00 – 18.00 hodin

Více informací naleznete zde.

Tisková zpráva AMG (202 kB)
Pozvánka na veletrh (202 kB)
Plán výstaviště (783 kB)
 

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

17. května až 15. června 2024

Muzea pro vzdělávání a výzkum

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás