Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
23.6.2023

Nový studijní program „Muzejní studia“ na FF UK

Přihlášky do 14. srpna 2023

 

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy ve spolupráci s Národním muzeem připravila nový studijní program Muzejní studia,

který je možné absolvovat v prezenční i kombinované formě (Mgr.). 

Přijímací řízení probíhá do 14. srpna 2023.

Více informací na: https://www.ff.cuni.cz/prijimaci-rizeni/studijni-obory/navazujici-magisterske-obory/muzejni-studia/

 

Garantem programu je prof. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D., spolu s dalšími odborníky z Ústavu českých dějin, Ústavu pro dějiny umění a Ústavu informačních studií a knihovnictví Filizofické fakulty Univerzity Karlovy.

Cílem je vychovávat odborníky s porozuměním profesním potřebám muzeí, galerií a širšímu kontextu kulturního dědictví i jeho ochrany. Národní muzeum se stalo garantem praktické části studia, jehož součástí jsou i zahraniční exkurze a spolupráce se zahraničními experty. Absolventi získají základní kompetence spojené s fungováním, historií a aktuální praxí paměťových institucí. Především jde o znalosti v oblasti kurátorské práce – charakteristika sbírkových fondů, movitých i nemovitých památek, prezentace kulturního dědictví, výstavní a expoziční činnost, praxe v oblasti managementu, public relations, marketingu a didaktiky, včetně dovedností získaných v rámci povinných praxí v konkrétních muzejních institucích.

Kontakt: Jitka Černá, Národní muzeum – oddělení vzdělávání a kulturních aktivit, tel.: +420 725 847 350, e-mail: jitka.cerna@nm.cz

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

17. května až 15. června 2024

Muzea pro vzdělávání a výzkum

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás