Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
12.12.2023

Podpora Ukrajiny – Archa 2 a vánoční setkání

Potvrzení účasti na setkání do 15. prosince 2023

Kampaň Archa 2

Připojte se ke kampani Archa 2 – mobilní digitalizační pracoviště pro zachování písemného kulturního dědictví Ukrajiny, která je podporována Ministerstvem kultury ČR, Českým výborem ICOM, Nadačním fondem pro Ukrajinu a Národní knihovnou ČR v rámci programu Podpory ukrajinské kultury.

Archa 2 – mobilní digitalizační pracoviště pro zachování tištěného kulturního dědictví Ukrajiny bude financováno prostřednictvím kampaně, kterou organizuje Nadační fond pro Ukrajinu. Všechny informace najdete na webové stránce www.zapojmeukrajinu.cz, číslo sbírkového účtu je 319902145/0300. Předpokládaná hodnota je 12 milionů korun.

Tiskovou zprávu s informacemi o celé iniciativě a zapojených subjektech naleznete zde.

Česko-ukrajinské vánoční setkání

Ve středu 20. prosince 2023 od 18:00 hodin v prostorách Českého muzea hudby na Karmelitské ulici č. 2 v Praze se uskuteční česko-ukrajinské vánoční setkání.

Hlavním bodem kulturní části programu bude taneční a hudební vystoupení ukrajinských umělců (přibližně 40 minut). Na ně pak naváže společenská část večera.

Touto akcí bychom rádi poděkovali příznivcům česko-ukrajinské kulturní spolupráce, a zejména programu „Podpora ukrajinské kultury“, který je společnou iniciativou Českého výboru Mezinárodní rady muzeí (ICOM) a Ministerstva kultury České republiky.

Dalšími organizátory jsou Velvyslanectví Ukrajiny v České republice, Úřad zmocněnce vlády České republiky pro Ukrajinu a Nadační fond pro Ukrajinu.

Velký dík patří Národnímu muzeu, které laskavě poskytlo pro konání programu prostory Českého muzea hudby.

Vzhledem k organizačním a bezpečnostním podmínkám si Vás dovolujeme požádat o potvrzení Vaší účasti do pátku 15. prosince 2023, a to odpovědí na e-maily: nadiia.malovana@mfa.gov.ua a michal.sedivy@mkcr.cz.

Děkujeme a těšíme se na setkání s Vámi!

S úctou a nadějí

Gina Renotière, Ph.D.
Předsedkyně
ICOM Czech Republic

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

17. května až 15. června 2024

Muzea pro vzdělávání a výzkum

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás