17. 5. 2011

Noc v muzeu - Husitské muzeum v Táboře

Poprvé se připojujeme k oblíbenému Festivalu muzejních nocí!
Noc v muzeu se ponese v rožmberském duchu. 4. června od 19:00 do 23:00 otevře Husitské muzeum v Táboře své brány a pozve návštěvníky na netradiční prohlídku setmělého muzea spojenou s řadou překvapení. Při cestě na vyhlídkovou věž hradu Kotnov potkáte statné šermíře. Bojová vřava a řinčení zbraní se budou ozývat především z gotického sálu staré radnice.
Kdo snad bude chtít sestoupit do podzemí, měl by se připravit na hordu zbloudilých husitů, které ve středověku omylem zapomněli v chodbách. Děti, které udrží oči otevřené, si budou moci postavit renesanční náměstí či vyzkoušet renesanční baret. Komu  uši nezalehnou, dozví se více o Rožmbercích a jejich vazbách k Táboru.
Kdo se s námi rozhodne strávit celý den či kdo je by se večer bál, může zavítat na náměstí Mikuláše z Husi 44 do atria kláštera, kde v 15.00 začne loutkové představení Rožmberský epilog a od 17.00 koncert souboru historických nástrojů Musica da chiesa.
Muzejní noc Husitské muzeum v Táboře pořádá spolu se Šermířské a divadelní společností Zikmunda Wintera a skauty z oddílu Larkwei z Tábora a za podpory města Tábora.
Vstup na všechny jmenované akce a od 19:00 do všech expozic a výstav je zdarma.

Zpět

nahoru