Muzejní výstava roku

Beskydy: Příroda a lidé
Soutěžním projektem je nově vytvořená muzejní expozice Beskydy – příroda a lidé, která nahradila dřívější stejnojmennou expozici. Expozice je umístěna v nově rekonstruované části frýdeckého zámku, kde sídlí Muzeum Beskyd Frýdek-Místek. Ideou expozice je ukázat propojenost přírody a lidské činnosti. Jak příroda ovlivňovala lidský život a zaměstnání, ale také naopak jak lidská činnost ovlivňovala a ovlivňuje beskydskou přírodu. Expozice provází návštěvníka tak, jak lidé do přírody a do hor míří – od města a městského života až po nejčistší přírodu a její ochranu. Cestou ho seznamuje s důležitými momenty z historie, etnografie, geologie, botaniky, zoologie, mineralogie a dalších oborů, které dohromady utvářejí celkovou mozaiku Beskyd.
74/2019
Muzeum Beskyd Frýdek-Místek, p. o.
Hluboká 66, 738 01 Frýdek-Místek
+420 558 628 001
info@muzeumbeskyd.com
http://www.muzeumbeskyd.com
00095630
Moravskoslezský kraj

Povinné přílohy

Ideou expozice je ukázat propojenost přírody a lidské činnosti. Jak příroda ovlivňovala lidský život a zaměstnání, ale také naopak jak lidská činnost ovlivňovala a ovlivňuje beskydskou přírodu. Expozice provází návštěvníka tak, jak lidé do přírody a do hor míří – od města a městského života až po nejčistší přírodu a její ochranu. Cestou ho seznamuje s důležitými momenty z historie, etnografie, geologie, botaniky, zoologie, mineralogie a dalších oborů, které dohromady utvářejí celkovou mozaiku Beskyd.
Miroslava Bílková, Marcela Černochová, Tereza Garbová, Kateřina Janásová, Kateřina Janová, Slavěna Jurčíková, Petr Juřák, Petra Juřáková, Martina Kubásková, Jiří Lederer, Kateřina Peková, Pavla Platošová, Magdaléna Roháčová, Anna Šobáňová, Jana Tkáčiková
MPlus, s. r. o.
Kateřina Soukupová, Jan Brynda
10.12.2019
leden–prosinec; listopad–duben; květen–říjen
úterý, středa, pátek, čtvrtek; sobota–neděle; sobota–neděle
8–16, 8–17; 13–17; 10–17
Karolina Sekerášová
karolina.sekerasova@muzeumbeskyd.com

Nepovinné přílohy

Jiří Liškutín, Hana Liškutínová
Slavnostní otevření expozice – 10. 12. 2019. Za účasti zřizovatele (Moravskoslezský kraj) a široké veřejnosti byla expozice po více než dva roky trvající rekonstrukci slavnostně otevřena.

Fotogalerie

Videodokumentace

nahoru