24. 2. 2012

Co skrývá něžná krása květin: podmínky pěstování řezaných květin ve 21. století

Školám, muzeím, knihovnám, kulturním institucím a jiným zájemcům nabízí projekt Fair Flowers od listopadu zdarma k zapůjčení putovní výstavu “Co skrývá něžná krása květin: podmínky pěstování řezaných květin ve 21. století“.
Výstava odpovídá návštěvníkům na otázky, odkud pochází krásné, všemi barvami hýřící květiny, které si pro radost kupujeme na ulici v květinových stáncích, a za jakých podmínek jsou květiny v současnosti pěstovány. Výstavní panely také představují cesty, jak je možné uvědomělým spotřebitelským chováním květinový business aktivně ovlivňovat a dále vysvětlují, co to znamená fair trade certifikované květiny.
Součástí výstavy je také promítání holandského dokumentárního filmu „The Blooming Business“ (Kvetoucí obchod), který přináší svědectví o nekontrolovaném rozvoji květinových farem v Keni. Výstava vznikla jako součást evropského projektu „Fair Flowers - květiny pro lidská práva“, který pro českou veřejnost připravila nezisková organizace Ekumenická akademie Praha.
 
Možnosti zapůjčení výstavy:
• Devět výstavních panelů s fotografiemi a textem jsou k dispozici k zapůjčení pro školy, knihovny, muzea, kulturní centra a další instituce a zájemce.
• Výstava se zapůjčuje bezplatně, převoz z předchozího místa záleží na dohodě.
• K výstavě jsou poskytovány informační materiály a brožury o spravedlivém obchodu - fair trade, dokumentární film s českými titulky „The Blooming Business“ (Kvetoucí obchod), po dohodě je také možné zajistit lektora a uspořádat akci k tématu fair trade a pěstování řezaných květin.
• Rozměry výstavy : výstava se skládá z devíti oboustranných panelů, každý o rozměrech 100x200 cm, panely jsou upevněny v dřevěných rámech a ukotveny ve stojnách vyrobených z dřevených hranolů.

V případě zájmu kontaktujte Alenu Věžníkovou, koordinátorku projektu Fair Flowers na veznikova@ekumakad.cz (Ekumenická akademie Praha).

Leták  Dokument pdf (659 kB)

Zpět

nahoru