Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
14.3.2024

Nominace na ocenění významných osobností působících v oboru muzejnictví v Pardubickém kraji

Návrhy nejpozději do 31. března 2024

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové, milí členové AMG,

srdečně Vás zveme na Národní zahájení 20. ročníku Festivalu muzejních nocí, které se uskuteční v pátek 17. května 2024 od 14.00 hodin v prostorách Východočeského muzea v Pardubicích.

Při této slavnostní příležitosti bychom za Asociaci muzeí a galerií České republiky, z. s., rádi ocenili významné osobnosti působící v oboru muzejnictví v Pardubickém kraji. Jelikož se Národní zahájení Festivalu muzejních nocí koná postupně ve všech 14 krajích, chceme založit novou tradici oceňování práce našich kolegů a kolegyň v příslušných regionech.

V této souvislosti bychom Vás chtěli požádat o nominaci muzejníků působících v Pardubickém kraji, kteří výrazným způsobem přispívají nebo přispěli k rozvoji oboru muzejnictví ve tomto regionu a jejichž práce si zaslouží naši pozornost. Nominováni mohou být zástupci managementu muzeí, ale i odborní pracovníci – přírodovědci, etnografové, historikové, konzervátoři-restaurátoři, archeologové, muzejní pedagogové, numismatici, muzejní knihovníci atd. Z nominovaných kolegyň a kolegů bude vybráno 3–5 osobností, které si z rukou zástupců AMG, pořadatelů a partnerů Národního zahájení Festivalu muzejních nocí, převezmou ocenění – jako poděkování za jejich dosavadní práci či celoživotní činnost.

Návrhy osobností z Pardubického kraje zasílejte nejpozději do 31. března 2024 prostřednictvím ONLINE FORMULÁŘE.

Můžete podat i více nominací najednou, pro každou osobnost ale využijte NOVÝ FORMULÁŘ. Pro vyplnění ONLINE FORMULÁŘE potřebujete pouze e-mailovou adresu.

Děkujeme Vám za spolupráci a věříme, že se nám podaří vytvořit novou tradici oceňování práce muzejníků v České republice.
 

Kontakt pro Vaše dotazy:
Anna Komárková, BBus (Hons)
výkonná ředitelka Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.
Tel. AMG: +420 224 210 037
E-mail AMG: amg@cz-museums.cz

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

17. května až 15. června 2024

Muzea pro vzdělávání a výzkum

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás