Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
20.12.2018

XVII. ročník Národní soutěže muzeí Gloria musaealis 2018

Výzva k účasti


Jak se přihlásit?
 

Dne 28. února 2019 končí možnost přihlásit Vaše muzejní projekty do XVII. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis!

Nabízíme Vám pomoc při vytipování vhodných soutěžních projektů a konzultaci při zpracování přihlášky. Ta je koncipována tak, aby poskytla ucelený materiál, který slouží nejen k posouzení projektu, ale i k propagaci Vašeho muzea. 

Pokud jste se rozhodli k přihlášení Vaší výstavy, publikace či jiné aktivity, neodkládejte podání přihlášky na poslední měsíce soutěžního ročníku. Odborná komise plánuje své výjezdy za projekty průběžně a uvítá proto, s ohledem na zajištění svých cest, aby se zejména o výstavě či počinu dozvěděla včas. Dejte nám vědět o svém záměru se přihlásit, přihlášku poté můžeme společně zpracovat později. 

Muzea a galerie se sbírkou zapsanou v CES mají možnost zapojit se také do soutěže Muzeum roku, která se zaměřuje na názory návštěvníků a probíhá na http://www.do-muzea.cz, jehož provozovatelem je Národní muzeum, a který vznikl ve spolupráci s AMG.

Podrobnější informace o Národní soutěži muzeí Gloria musaealis i Muzeum roku včetně přihlášek do jednotlivých kategorií najdete na http://www.gloriamusaealis.cz.

Slavnostní vyhlášení výsledků XVII. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis a IV. ročníku soutěže Muzeum roku, které se uskuteční ve čtvrtek 16. května 2019 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

17. května až 15. června 2024

Muzea pro vzdělávání a výzkum

Školení je zdarma a probíhá v Praze a v Brně

Vyjádření podpory slovenským kulturním institucím

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás